Следвайте Гласове в ТелеграмВ лицето на ПП АБВ единствено България, като

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ лицето на ПП АБВ единствено България, като
Коментари Харесай

Румен Петков: АБВ представи България във форума „За свободата на нациите“ в Москва

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В лицето на Политическа партия АБВ само България, като страна от Европейски Съюз, бе показана с присъединяване във форума на поддръжниците за битка с със актуалните практики на неоколониализма „ За свободата на нациите “ в Москва, по покана на партия „ Единна Русия ". Това заяви пред медиите ръководителят на партията Румен Петков. Заедно със съименника му Румен Петков, член на Гражданския съвет, и зам.-председателя на партията, те показаха заявления в три обособени тематични сегмента (1, 2, 3) в границите на тридневното огромно събитие, което събра в съветската столица представители на 60 партии и организации от 50 страни. 

Лидерът на АБВ Румен Петков означи градивния темперамент на събитието, дефинирало тези и политики в актуалната международна обстановка и бързо изменящ се свят. Той обърна особено внимание на Заключителната декларация на Форума, като извади три съществени акцента в документа - участниците са ангажирани с построяването на обективен и пълноправен многополюсен международен ред с централна роля на Хартата на Обединените нации; битката против неоколониализма не е ориентирана против съответна страна или интернационална организация, а е ориентирана към развиването на градивен диалог; опълчване против опитите за пренаписване на взаимоотношенията по този начин, както са написани в Хартата на Организация на обединените нации и грубата замяна на интернационалното право с интернационалните правила.

Конструктивен звук и сложено начало на създаване на новия международен ред – това усещане от форума споделиха Владимир Маринов и Румен Петков, член на Гражданския съвет. Те означиха медийното заглушаване в Европа на другояче огромното събитие. Топлотата на Русия към българския народ е жива и през днешния ден, подчертаха те.  

В рамките на форума и престоя си в Москва делегацията на АБВ организира редица срещи на високо ниво – с ръководителя на Върховния съвет на партия „ Единна Русия “ Борис Гризлов, с ръководителя на ПГ на „ Единна Русия “ Владимир Василиев, ръководителя на Комисията по взаимоотношение на страните от БРИКС и зам.-председател във Федералната комисия по интернационалните въпроси в Руската Дума Андрей Климов, са единствено дребна част от срещите в съветската столица.
Взаимоотношенията сред АБВ и „ Единна Русия “ са дългогодишни, а единственият документ, формализирал връзките сред Българи и Русия, е договорът, подписан сред двете партии през 2015 година и по-късно има два поредни протокола за неговото продължение,  подчерта Румен Петков. 

В отговор на журналистически въпрос, Румен Петков разяснява и неочакваната гибел на съветския опозиционер Алексей Навални – трагично събитие, което съответства с дните на форума в Москва. Той дефинира случилото се като човешка покруса, само че акцентира, че налице са няколко основни въпроса, като този – на кого Навални е необходим мъртъв. Срещу опозиционера е имало серия от закани и това е наложило той да бъде локален от съветските управляващи от един затвор в различен. Същевременно направи паралел сред загрижеността на международната общественост към личността на Алексей Навални и тази на Джилиан Асанж – две диаметрално разнообразни настройки към сходни събития и персони. Петков обърна внимание, че такива събития, като покушения против знакови фигури, се провеждат всякога от години в обозримо време към значими за Русия избори, било то парламентарни или президентски. 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР